Skip to main content

Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι επιθυμώ να αποφεύγω τα μεγάλα λόγια.  Έχω μάθει από πολύ μικρή ηλικία να εκτιμώ την αξία της συμμετοχής στα κοινά και να τη θέτω υψηλά στις προτεραιότητές μου.  Δεν είμαι από αυτούς που αρέσκομαι σε παρασκηνιακές συζητήσεις, “υπόγειους” ψιθύρους και παρενθέσεις.  Αυτό άλλωστε οφείλει να είναι το χαρακτηριστικό όσων νέων επιλέξαμε να δίνουμε μάχες στην πολιτική, από το δικό μας μετερίζι.

Ανακοινώνω λοιπόν σήμερα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.  Δεν είναι μια απόφαση ατομική, όπως ούτε επιθυμώ να είναι μια διαδρομή ατομική.  Είναι κι αυτός ο λόγος που επέλεξα να εξαγγείλω με αυτή την φωτογραφία γιατί θεωρώ ότι το καινούργιο για να είναι καινούργιο δεν πρέπει να είναι προσωποπαγές.  Δεν μπορεί να είναι ένας, πρέπει να είναι ομάδα.

Δεν κρατώ μαγικό ραβδί, ούτε μαγικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα.  Είναι γι’αυτό το λόγο που έχουμε επιλέξει να συντάσσουμε τις προτάσεις μας μετά από διάλογο και αφού έχουμε ακούσει απόψεις και προβληματισμούς.  Αυτή είναι η ουσία, να καταθέσουμε προτάσεις συγκεκριμένες, στοχευμένες και ρεαλιστικές.  Ήρθε ξανά η ώρα να κοιτάξουμε δίπλα μας, να θυμηθούμε για ποιούς αγωνιζόμαστε και ποιούς οφείλουμε να εκπροσωπούμε.

Αισθάνομαι έτοιμος να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις, να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν. Δεν φιλοδοξώ να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, το ζήτημα είναι να προσφέρω όσο οι ιδέες μου είναι φρέσκες και ουσιαστικές.  Επιθυμώ να αλλάξουμε μαζί το “παιχνίδι”, να θέσουμε τους δικούς μας όρους.  Είμαι πεπεισμένος ότι σε μια περίοδο που η δική μου γενιά έχει πληγωθεί, όσο λίγες γενιές στο παρελθόν, μπορώ να κατανοήσω τις ανησυχίες της.  Είμαι ένας από αυτούς, έχω βιώσει από πρώτο χέρι κι εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι την κρίση στο μεδούλι μας.  Την ίδια ώρα είμαι διαθετειμένος μαζί να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που να μας εκφράζει, να επιστρατεύσουμε την φρεσκάδα των νέων αλλά και την εμπειρία των παλαιότερων.

Δεν έχω επικοινωνιολόγους, συμβούλους, υπεύθυνους εκστρατείας.  Μαζί με φίλους έχουμε επιληφθεί προσωπικά όλο το υλικό της εκστρατείας κι έτσι θα πορευτώ.  Δεν μας αφορούν τα βαρύγδουπα συνθήματα, οι εύκολες υποσχέσεις και το χθες.  Σεμνά, ταπεινά και με όρεξη θα μεταφέρουμε τις δικές μας ιδέες, τον δικό μας τρόπο, για την επαρχία μας αλλά κυρίως για τη γενιά μας!

Δεν θα ανεχτώ να γίνω μέρος κι εγώ του συστήματος, επιθυμώ να δω τα μαλλιά μου να ασπρίζουν μετά από χρόνια προσφοράς παρά να ασπρίσουν  μέχρι να έρθει η στιγμή να προσφέρω.  Τώρα είναι η ώρα που μπορώ να αποτελέσω παραγωγικό μέρος της κοινωνίας μας, να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για το αύριο που επιθυμούμε. Νιώθω ότι ετούτη η γενιά έχει ραντεβού με το πεπρωμένο και είμαι έτοιμος να προσφέρω.  Να αποδείξουμε ότι η νέα γενιά δεν κάθεται στον καναπέ.  Μπαίνει στην πολιτική, αλλά μπαίνει για να αλλάξει τα πράγματα.  Άλλωστε “νέος θα πει να διορθώσεις τον κόσμο”.  Κι αν εμείς, η νέα γενιά μπορούμε να βλέπουμε τόσο μακριά στο μέλλον, είναι επειδή καθόμαστε στους ώμους του.

Γίνε η αλλαγή, δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν.  Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν!