Σε τέτοιες κρίσιμες περιόδου μια Αρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλει να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Ο προϋπολογισμός του έτους είναι πλεονασματικός. Πέραν από τα όποια Έργα Υποδομής και Αναπτυξιακά Έργα προέχει η στήριξη των Δημοτών μας, ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν τις δυσκολίες που έχει ολόκληρη η κοινωνία να αντιμετωπίσει οφείλουμε να στηρίξουμε και να ανακουφίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο το “πλήγμα” του Κορωνοϊου.

Συγκεκριμένα με επιστολή μου (δείτε την επιστολή μου κάνοντας κλικ εδώ) εισηγήθηκα:

?Αναστολή πληρωμής ΟΛΩΝ των Δημοτικών Τελών και Φορολογιών μέχρι -τουλάχιστον- 30/04/2020. Να λάβουμε σχετική έγκριση από Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών εαν αυτό απαιτείται.
Ένα μέτρο που κινείται στα πλαίσια της λογικής των μέτρων που ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ σε Εθνικό Επίπεδο. Εισήγησή μας προς την Ένωση Δήμων να εφαρμοστεί καθολικά

? Μείωση Τελών (πέραν της αναστολής) που αφορούν Κέντρα Αναψυχής και Εστίασης (Άδεια Πώλησης Οινοπνευματοδών Ποτών, Άδειες χρήσης Υπαίθριων Χώρων Εστίασης κοκ)
Είναι αυτονόητο ότι με την αναστολή της λειτουργίας τους, δεν θα κάνουν χρήση τα αντικείμενα των Τελών. Εισήγησή μας προς την Ένωση Δήμων να εφαρμοστεί καθολικά

?️ Απολύμανση και παραχώρηση ΟΛΩΝ των Δημοτικών Υποστατικών (Παλιά Ηλεκτρική, Αττικόν, IDC,κοκ) που έχουμε αναστείλει τη λειτουργία τους στο Υπουργείο Υγείας.

? Θέσπιση δράσης “Πακέτο Αλληλεγγύης” στήριξης άπορων και ηλικιωμένων συνδημοτών μας με είδη πρώτης ανάγκης. Λειτουργία Αττικόν ως Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής. Είδη πρώτη ανάγκης από χορηγίες Ιδιωτών και Επιχειρήσεων.
Μια εξαιρετική δράση που θεσπίστηκε πρώτα από το Δήμο Λευκωσίας

Σε τέτοιες κρίσιμες περιόδου μια Αρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλει να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Ο προϋπολογισμός του έτους ήταν πλεονασματικός. Πέραν από τα όποια Έργα Υποδομής και Αναπτυξιακά Έργα προέχει η στήριξη των Δημοτών μας, ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης,

Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου

μοιράσου το

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ