Σε αυτή την κρίσιµη στιγµή αποφάσισα να βγω µπροστά. Είµαι υποψήφιος γιατί πιστεύω πως η πόλη μας χρειάζεται ένα νέο όραµα. Μια διαφορετική νοοτροπία και ένα νέο συγκεκριµένο σχέδιο για το Αύριο. Παρακάτω µπορείτε να διαβάσετε τις βασικές προτάσεις µου για Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και να τις µοιραστείτε µε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι κάτι µπορεί να αλλάξει, αν ενώσουµε τις δυνάµεις µας.

Άμεση ζωντανή μετάδοση (Live Streaming) των συνεδριάσεων

Πλέον κατέχουμε τα μέσα ούτως ώστε εύκολα και ανέξοδα να δώσουμε στους Δημότες την ευχέρεια να παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας αλλά και των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ένα σώμα που οφείλει να προάγει τη διαφάνεια, είναι αδήριτη η ανάγκη να εφαρμόσει τακτικές και μεθόδους που θα διαφυλάσσουν την άμεση ενημέρωση των Δημοτών για τις συνεδριάσεις που -ούτως ή άλλως- είναι ανοιχτές.

Δημιουργία Μηχανογραφημένου συστήματος Πολεοδομικών αιτήσεων

Η εικόνα σήμερα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου είναι -δυστυχώς- αποκαρδιωτική.  Ούτε οι λειτουργοί αλλά ούτε οι Δημότες έχουν στη διάθεσή τους τα μέσα που θα τους επιτρέπουν την επίσπευση άσκοπα χρονοβόρων διαδικασίων.  Πρέπει άμεσα να μηχανογραφηθούν ΟΛΕΣ οι υφιστάμενες και αρχειοθετημένες εγκριμένες Πολεοδομικές Άδειες και να είναι προσβάσιμες από τους Ιδιοκτήτες.  Την ίδια στιγμή οι νέες αιτήσεις πρέπει να μηχανογραφούνται άμεσα και να αναρτώνται στο Διαδίκτυο με σειρά προτεραιότητας ούτως ώστε να γνωρίζει ο αιτητής ανά πάσα στιγμή σε ποιό στάδιο βρίσκεται η αίτησή του.   Παρέχοντας στους Δημότες στην πρόσβαση στις διαδικασίες διασφαλίζουμε τη Διαφάνεια αλλά και την Ισονομία, η κάθε αίτηση θα εξετάζεται με σειρά κατάθεσης χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εμβόλιμες “πολιτικές παρεμβάσεις”.

Διαδικτυακό Forum παρέμβασης και ενημέρωσης των πολιτών

Να δημιουργηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα, υπό τη μορφή Forum, στην οποία οι δημότες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να συζητούν τα ζητήματα που τους προβληματίζουν αλλά και προτάσεις για την πόλη.

Θα πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικτυακή “Δεξαμενή Ιδεών (Think-tank)” διαμέσω της οποίας θα δίνουμε στους δημότες τη δυνατότητα να έχουν και ρόλο και λόγο. Μέσα από το διαδικτυακό διάλογο μεταξύ δημοτών αλλά και μεταξύ δημοτών και υπηρεσιακών του Δήμου μπορούν να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και προτάσεις.

Διάθεση πρακτικών συνεδριάσεων στο διαδίκτυο

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να μηχανογραφούνται και να διατίθενται σε όλους τους Δημότες στο διαδίκτυο.  Σε ένα σύγχρονο Δήμο, η διαφάνεια είναι μείζονος σημασίας.  Η δημοσιοποίηση και η ψηφιακή αρχειοθέτηση των πρακτικών και των παρουσιών των Δημοτικών Συμβούλων θα προσφέρουν την ενημέρωση στους δημότες για τα πεπραγμένα αλλά και για τις εκκρεμότητες και τη συνέπεια του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων SMS και EMAIL

Οι Δημότες να ενημερώνονται για ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, έργα μέσα από εβδομαδιαίο Newsletter (Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο) και με γραπτά μηνύματα SMS.  Μια συνήθης και απλή πρακτική που ήδη έχει υϊοθετηθεί εδώ και καιρό από τον Ιδιωτικό τομέα και πολύ εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί.

Δημιουργία εφαρμογής (App) του Δήμου Πάφου

Πλέον όλοι μας έχουμε “έξυπνα κινητά”.  Ο Δήμος Πάφου οφείλει να δημιουργήσει εφαρμογή μέσω της οποίας οι Δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα Νέα και τις Εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και τις οφειλές του όσο αφορά Δημοτικά Τέλη.  Μέσα από την εφαρμογή θα μπορεί να διεξάγεται και διάλογος μεταξύ των δημοτών και των υπηρεσιακών του Δήμου.

μοιράσου τις θέσεις μου!